Video: Nintendo Switch is ideaal voor retro reboots

Geplaatst: 22 november 2017 15:10
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De Nintendo Switch is volgens de president van Square Enix ideaal voor de retro reboots van games. Square Enix is onder andere bekend om zijn RPG's zoals Final Fantasy, Kingdom Hearts en Secret of Mana. Ook zijn ze succesvol in het promoten van nieuwe games geïnspireerd op de oude RPG's zoals in I Am Setsuna, Lost Sphear en de demo van Project Octopath Traveler.

In een gesprek met Gematsu zei de president van Square Enix, Yosuke Matsuda, dat de Nintendo Switch perfect is voor retro gaming. Volgens hem is het eenvoudiger om dit op de Nintendo Switch te doen. Zo kunnen ze hun expertise gebruiken om oude titels een reboot te geven. Helaas is nog niet bekend welke titels ze overwegen om te rebooten voor de Nintendo Switch. Bekijk de trailer van Project Octopath Traveler om een idee te krijgen van de retro gaming stijl.

Dit lijkt mij goed nieuws voor de old school RPG-fans met een Nintendo Switch.

Bron: Shacknews
Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer