België onderzoekt of loot boxes vallen onder kansspelen

Geplaatst: 16 november 2017 12:15
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

België onderzoekt via de gaming commissie of loot boxes vallen onder kansspelen. Volgens de Belgische website VTM wordt dit populaire fenomeen in games zoals Star Wars: Battlefront II en Overwatch beoordeeld door de Belgische overheid.

De reden voor dit onderzoek is volgens Peter Naessens, algemeen directeur van de commissie, dat je niet weet wat je koopt, voordat je de loot box opent. Dit kan gezien worden als gokken volgens de Belgische wet. Hij vindt dit vooral belangrijk voor games die gericht zijn op een jong publiek, want zij kunnen zich door groepsdruk verplicht voelen om veel geld uit te geven om steeds sterker te worden. Als de gaming commissie loot boxes als een vorm van gokken ziet dan moeten er vergunningen worden aangevraagd, kunnen er boetes worden uitgedeeld en kan dit invloed hebben op hoe andere landen in de toekomst hiermee omgaan.

Denken jullie dat het een goed plan is van de Belgische regering om zo met loot boxes om te gaan?

Bron: Kotaku
Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Lees meer