Red Dead Redemption 2 krijgt microtransacties

Geplaatst:
Aangepast: 30 april 2018 21:24

Het langverwachte Red Dead Redemption 2 krijgt zeker microtransacties. Strauss Zelnick van Take-Two geeft in een gesprek aan dat de microtransacties uit het laatste kwartaal hebben gezorgd voor 42% van de nettowinst. Dus dat is genoeg reden om dit fenomeen in de toekomst te gaan uitbreiden.

Voor de online multiplayer van Red Dead Redemption 2 werden microtransacties al verwacht, maar de opmerking van Zelnick lijkt te wijzen op eventuele microtransacties in de single player modus. Het lijkt wel of meerdere uitgevers deze nieuwe trend gaan volgen, want grote namen zoals Forza Motorsport 7, Middle-earth: Shadow of War en Grand Theft Auto V maken al gebruik van microtransacties. Take-Two kan natuurlijk niet achterblijven.

Wat vinden jullie van het fenomeen microtransacties? Voegt het iets toe aan de game ervaring of is het gewoon geldklopperij? Een aantal jaren geleden kocht je namelijk een game met alles inbegrepen, maar tegenwoordig moet je gemiddeld zestig euro neertellen voor een game, dan nog eens dertig euro voor de Season Pass om alle DLC's te bemachtigen en nu ook nog microtransacties. Natuurlijk willen deze bedrijven grote winsten boeken, maar gaat dit niet een beetje te ver?

Red Dead Redemption 2 komt uit in 2018 voor de PlayStation 4 en de Xbox One.

Bron: Gamerant
Philip Zeldenthuis Eindredacteur

Philip gaat niet van huis zonder zijn rode pen op zak. Ondanks het gebrek aan tijd, heeft hij altijd wel wat tijd over om wat d-tjes en t-tjes te corrigeren of beter nog, voor een groots avontuur in de meest uitgebreide RPG’s. In zijn lange leven heeft Philip al flink wat consoles versleten. Hij is echter nog lang niet klaar!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Red Dead Redemption 2

Uitgever

Rockstar Games

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

26 oktober 2018

Ontwikkelaar

Rockstar Studios

Gameliner Awards

-

Lees meer