Ubisoft gebruikt echte hiërogliefen Assassin's Creed Origins

Geplaatst:
Aangepast: 24 september 2018 16:43

Ubisoft lijkt hun huiswerk gedaan te hebben en gebruikt echte hiërogliefen in Assassin's Creed Origins. Games die enig mate van realisme toepassen in games kunnen door de mand vallen als bepaalde feiten niet waarheidsgetrouw worden weergegeven. Uiteraard kan het bewust zijn maar Ubisoft heeft echt werk gemaakt om het zo correct mogelijk toe te passen.

Nu is er een twitteraar en gamer die toevallig gestudeerd heeft over het oude Egypte. Zij kan dus de hiërogliefen ontcijferen die zijn gebruikt in het spel. Het is namelijk vrij eenvoudig om ons onwetenden te misleiden en eigen verzonnen afbeeldingen te kiezen. Niets is minder waar en de gebruikte tekens verbergen een echte boodschap. Zij is begonnen met onderstaande afbeelding.

Het resultaat mag er naar zijn want al snel resulteerde het in de ontcijferde zin "Allen mag zijn" uit deel één en "Wij werken in het donker om het licht te dienen" uit deel twee. Ubisoft heeft dus echt goed nagedacht over het gebruik van hiërogliefen. Het is interessant om haar twitterfeed te volgen en haar volledige reis van het ontcijferen te lezen.

Assassin's Creed Origins staat gepland voor een release op 27 oktober aanstaande op PlayStation 4, Xbox One en pc.

Bron: Twitter
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Assassin's Creed: Origins

Uitgever

Ubisoft

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

27 oktober 2017

Ontwikkelaar

Ubisoft

Gameliner Awards

-

Lees meer