Golfgame op Switch eerbetoon aan Satoru Iwata

Geplaatst: 22 september 2017 09:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De NES golfgame, die eerder deze week ontdekt is op de Switch, blijkt een eerbetoon te zijn aan Satoru Iwata, de oud president van Nintendo.

Een hacker kwam de game tegen op de Nintendo Switch, hierdoor gingen er geruchten rond dat de Switch zijn eigen emulator zou krijgen. De hacker in kwestie kon in eerste instantie alleen een onofficiële manier vinden om de game te openen, maar na veel onderzoek en overleg kwam hij erachter hoe je de game op een officiële manier kan opstarten.

In dit geval is de truc om op 11 juli, de sterfdatum van Satoru Iwata, zijn 'direct'-beweging te maken met de Joy-Cons. Als dit lukt hoor je een spraakbericht van Iwata en krijg je toegang tot de game. De desbetreffende beweging is vanaf 0:26 te zien in de bovenstaande video.

Het is een traditie in Japan om een iemand te eren die is overleden door een Amomori aan te schaffen voor bij een altaar. Ze geloven dat zo'n Amomori geluk en bescherming geeft. De game op alle Switch-systemen is op deze manier een Amomori geworden en geeft de bezitter van een Switch bescherming.

Bron: VG24/7
Lees meer