Video: Nieuwe Indiegame Sommervile aangekondigd

Geplaatst: 27 juni 2017 22:45
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De voormalig mede-oprichter en CEO van ontwikkelaar Playdead heeft de nieuwe game Somerville aangekondigd. Playdead was onder andere bekend van Limbo en Inside. Met een teaser tonen zij eigenlijk niets, maar gezien onze eerdere beoordelingen zijn de verwachtingen nu al goed te noemen.

De naam van de nieuw opgerichte studio is Jumpship en samen met Chris Olsen produceert hij deze game. Olsen is relatief kort werkzaam in de game-industrie en heeft gewerkt aan Heavenly Sword als animator. Hiervoor heeft hij in de filmindustrie gewerkt aan onder andere Iron Man 2 en Edge of Tomorrow. Check de trailer hieronder voor een korte impressie.

Somerville gaat over een aantal mensen in de nadagen van een globale ramp. Het spel kent een science-fiction sausje met een beetje post-apocalyptische elementen. Verder is er weinig bekend. Er is op dit moment nog niet eens bepaald op welke platformen het wordt uitgebracht. Wel is duidelijk dat het een persoonlijk project van Olsen is en dat hij het beste resultaat wilt behalen.

Bron: Polygon
Lees meer