Succes Ubisoft heeft keerzijde

Geplaatst: 27 juni 2017 22:25
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Dat Ubisoft groot is en behoorlijk wat succes heeft kent helaas een keerzijde. Voor een bedrijf met aandelen die vrij verhandelbaar zijn, betekent dit namelijk dat er kapers op de kust kunnen zijn. Dit is geruime tijd het geval voor het oorspronkelijk Franse familiebedrijf.

Vivendi, een ander Frans media conglomoraat, heeft namelijk dermate veel aandelen opgekocht (27%) wat hen volgens het Franse wetboek, de plicht geeft om bij 30% van de aandelen een overnamebod te moeten doen. De kans is echter groot dat het een vijandig bod wordt in een dergelijke situatie. Dit is onlangs gebeurd met Gameloft, wat een oud onderdeel was van Ubisoft.

Vivendi is een media bedrijf dat op dit moment voornamelijk actief is in films en muziek. Games is een logische toevoeging. Het is onduidelijk wat ze precies willen maar geven zelf te kennen dat ze geen vijandig overname willen. Dit is echter wel gebeurd met Gameloft dus de schijn is tegen hen.

Moeten wij ons als gamers zorgen maken? Dat weet ik niet. Uiteindelijk zijn uitgevers geen filantropische instelling. Ubisoft heeft de laatste tijd behoorlijke wat kritieken gehad, waaronder uitmelken van games. Echter, de games zijn over het algemeen nog steeds prima en kent af en toe toch een uitblinker. We zien wel of de toekomst iets anders uit wijst.

Bron: Reuters
Lees meer