Video: Gameplay Assassin's Creed Origins op de schop

Geplaatst: 27 juni 2017 21:45
Aangepast: 24 september 2018 16:38

In het nieuwste deel Assassin's Creed Origins gaat de gameplay behoorlijk op de schop. In een recent interview geeft Creative Director Ashraf Ismail tekst en uitleg over niet alleen wat er verandert, maar ook waarom. Combat, loot en de viewpoints gaan anders werken.

De vorige delen van Assassins Creed kenmerken zich al vanaf deel één met de viewpoints, de hoge uitkijkposten gekenmerkt door de rondvliegende adelaar. Origins verklaart waarom de adelaars er zijn. Sterker nog, in Origins leidt jij Senu de adelaar op in juist die rol, wat later de bewaker van de viewpoints wordt. Er is veel geschreven over het combat-systeem van de afgelopen delen. Per deel is het aangepast om de setting te ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan het verschil tussen Unity (zwaarden) en Syndicate (vuisten). De basis was echter nooit aangepast en meer een bewerking van de bestaande set instructies. Voor Assassin's Creed Origins hebben ze het systeem volledig op de schop gegooid. Beide voorbeelden komen in onderstaande video mooi aan bod.

Omdat dit deel meer RPG invloeden kent, heeft dit ook invloed op de loot. Vijanden worden niet alleen statistisch sterker maar ook hun moves zullen uitgebreider worden. Zo moeten de wapens en outfits zich daarop aanpassen. Al met al wordt de manier waarop je gewend bent de Assassin uit te hangen toch anders. De vraag is uiteraard hoe dit in de praktijk gaat uitpakken zodra de game er echt is.

Assassin's Creed Origins staat gepland voor een release op 27 oktober 2017 voor Xbox One.

Bron: Gamesradar
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Assassin's Creed: Origins

Uitgever

Ubisoft

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

27 oktober 2017

Ontwikkelaar

Ubisoft

Gameliner Awards

-

Lees meer