Downloads groter bij 4K Xbox One

Geplaatst: 27 juni 2017 21:15
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

DLC voor Xbox One X wordt groter bij 4K voor de Xbox One X. Naar mate generaties van consoles elkaar opvolgen, merk je dat de downloads groter worden en zo is het ook voor de nieuwe console van Microsoft.

Het is vrij eenvoudig te verklaren. Zo is een texture voor een 4K game vele malen groter vanwege de betere beeldkwaliteit ten opzichte van het huidige 1080p. Om je een idee te geven, check dan even de preview van Forza Motorsport 7. Het gerucht gaat namelijk dat de installatie op de One X een 100GB gaat zijn. Dit betekent dat je vrij snel door je schijfruimte heen kan gaan met een echte 4K-game als Forza 7, wegens de vele content die beschikbaar komt.

Gelukkig heeft Microsoft heeft te kennen gegeven dat downloads qua grootte voor de nieuwe console dynamisch gaan zijn. Het herkent welk systeem je hebt dus je download alleen de assets die nodig zijn voor jouw console. Klinkt logisch maar het gaat zover als bijvoorbeeld specifieke taalopties en laat de ontwikkelaar vrij in de keuze, hoe dit te produceren.

Goed nieuws en een oplossing die wat mij betreft ook al voor de huidige generatie games toegepast mag worden.

Bron: Gamesradar
Lees meer