Super Nintendo Mini aangekondigd

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Nintendo heeft middels een persbericht de Super Nintendo Mini aangekondigd. De miniversie verschijnt eind september met 21 verschillende games, inclusief de nooit eerder verschenen Star Fox 2 en heeft hetzelfde uiterlijk, alleen dan tien keer kleiner als het origineel in Europa uit 1992.

De minivariant van de SNES is middels een HDMI-kabel aan te sluiten op elke televisie met een HDMI-ingang. De console heeft 21 voorgeprogrammeerde Nintendo-klassiekers, inclusief de nog nooit verschenen Star Fox 2. Hiervoor moet je wel het eerste level van Star Fox behaald hebben. De console verschijnt met twee bedrade Super Nintendo-controllers. Je kunt de volledige lijst met games hieronder bekijken.

Contra III: The Alien Wars
Donkey Kong Country
EarthBound
Final Fantasy III
F-ZERO
Kirby Super Star
Kirby's Dream Course
The Legend of Zelda: A Link to the Past
Mega Man X
Secret of Mana
Star Fox
Star Fox 2
Street Fighter II Turbo: Hyper Fighting
Super Castlevania IV
Super Ghouls 'n Ghosts
Super Mario Kart
Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars
Super Mario World
Super Metroid
Super Punch-Out!!
Yoshi's Island

Vorig jaar verscheen de miniversie van de NES, maar deze was in no-time uitverkocht. Heel veel verzamelaars waren destijds, en misschien nog steeds, teleurgesteld. De Super Nintendo wordt bij veel gamers als de favoriete spelcomputer ooit gezien.

De Super Nintendo Mini is vanaf 29 september verkrijgbaar. De officiële vraagprijs is niet bekend, maar mogelijk gaat het apparaat voor 79,99 euro over de toonbank. Het is vooralsnog onduidelijk bij welke winkels de miniconsole in de pre-order gaat.

Bron: Nintendo
Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer