Video: Modern Warfare Remastered definitief losse release

Geplaatst: 24 juni 2017 10:10
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Call of Duty: Modern Warfare Remastered krijgt definitief zijn losse release. We schreven het al eerder deze maand. Het maakt genoeg los onder gamers en ook de game-pers is niet onverdeeld over deze actie van Activision.

Al vanaf het begin van de aankondiging van Modern Warfare Remastered, vroegen gamers om een losse release. Over het algemeen was men klaar met de futuristische setting en had men behoefte aan een losse game, met meer down-to-earth gameplay. De verwachting was dan ook dat de game los beschikbaar zou komen maar Activision hield vol van niet. Welnu, zie hier de trailer.

Modern Warfare Remastered gaat bij release 40 euro kosten, maar komt uit zonder de Variety Map Pack. Deze gaat naar verwachting nog eens vijftien euro kosten.
Je kunt zeggen wat je wilt. Zakelijk gezien was dit onvermijdelijk. Het feit is echter wel dat Activision heeft gelogen vanaf moment één.

Persoonlijke noot: ik vind het bizar en ronduit beschamend zowel als gamer en als professional (ook al doe ik dit niet lang). In zekere zin wordt het vertrouwen van gamers in uitgevers de goot in gegooid. Een game waarmee Activision grof geld had kunnen verdienen door een losse release, werd alleen gebundeld met een andere game á 90 euro. Vervolgens moest men de map packs los bètalen. Nu komt de game alsnog uit (bijna een jaar later), en mag je wederom de hoofdprijs bètalen. Naast dit feit melkt men de game uit met het kopen van Depot Credits om diverse loot te krijgen. Misschien is dit wel de toekomst. En let wel, we hoeven het niet te kopen. Maar heb dan de ballen als Activision om niet te liegen. En ja, men kan hard roepen "zie je wel" maar dat is niet de essentie waar het om gaat. Ik ben benieuwd wat jullie hier van vinden dus post je comments hieronder.

Call of Duty: Modern Warfare Remastered komt uit 27 juni 2017 voor PlayStation 4. De verwachting is dat het een maand later op Xbox One en pc uit komt.

Bron: vg247
Lees meer