Xbox Game Pass live vanaf 1 juni

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het is bijna zover: Xbox Game Pass gaat live. Deze dienst geeft je de mogelijkheid om in een abonnementsvorm onbeperkt games te spelen. Een stap in de goede richting als je het mij vraagt.

1 juni aanstaande gaat Xbox Gamepass live op Xbox Live en Gold Members kunnen nu al gebruik maken van deze dienst. Het is een abonnement op games waarbij je vanaf de start meer dan honderd games kunt spelen. Deze games zijn uitgebracht op zowel de Xbox One als de Xbox 360. Zie het als de Netflix voor games. De bedoeling is dat de lijst met games elke maand groeit.

Een bijkomend voordeel van het abonnement is, dat mocht je de game daadwerkelijk kopen, dan krijg je twintig procent korting. Daarbij krijg je tien procent korting op de bijbehorende DLC. Dit is handig mocht je besluiten je abonnement op te zeggen.

Het idee is super en voor gamers met een klein budget een goede manier om toch topgames te spelen. Ik hoop echter wel dat de lijst toch wat beter aangevuld wordt dan de backwards compatibility-lijst, hoewel ik begrijp dat dit subjectief is. Daarnaast ben ik benieuwd hoe het samen gaat met de Games for Gold. Wat denken jullie?

Bron: Persbericht Microsoft
Lees meer