Video: Alles wat je moet weten van Destiny 2

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Gisteravond heeft Bungie gedurende een livestream een shitload aan informatie over Destiny 2 vrijgegeven. De ontwikkelaar kondigde de game namelijk officieel aan en deed dit met ondersteuning van flink wat videocontent.

Tijdens de presentatie heeft Bungie veel inkijk gegeven omtrent de werelden en structuur van Destiny 2. Ten eerste komt de game uit op de PlayStation 4, Xbox One en pc. Opvallend is dat de ontwikkelaar er voor gekozen heeft om pc-spelers te laten spelen via Blizzards Battle.net. PlayStation 4-spelers krijgen tot minimaal de herfst van 2018 exclusieve content voor de kiezen. Natuurlijk zit er de broodnodige nieuwe content in de game. Zo krijgen we nieuwe skills, supers en uiteraard gear erbij. De ontwikkelaar trapte het evenement af met een mooie CGI-trailer omtrent Zavala.

CGI is leuk, maar we willen natuurlijk ook weten hoe de game speelt. Gelukkig had Bungie tijdens het evenement genoeg beelden om te tonen. Zo zien we een breed scala van de gameplayelementen in onderstaande video van bijna tien minuten lang.

Ook de werelden gaan flink op de schop. Er komen namelijk een aantal nieuwe planeten bij die we vol kogelgaten kunnen schieten. Zo komt Aarde, IO, Nessus en Titan voorbij. Op deze planeten kunnen spelers quests, genaamd: Adventures, accepteren van NPC's.

Naast bovenstaande informatie liet Bungie ook nog wat los over het opzetten van eigen clans. Spelers kunnen nu in de game zelf informatie over een clan bekijken en de clan ook daadwerkelijk joinen. Voorheen moest dat via de site van Bungie. Ook komen er zogeheten guided games. Met deze optie kunnen spelers clans joinen voor een lastige raid. Zo kunnen solo-spelers toch nog de vruchten plukken van samenwerken zonder daadwerkelijk een team te joinen.

Last but not least gooide Bungie nog even een officiële releasetrailer om de oren. De base game en alle speciale versies verschijnen op 8 september aanstaande voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Bron: Livestream Bungie
Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer