Nintendo Switch snelst verkopende Nintendo-console in VS

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De Nintendo Switch is de snelst verkopende console van Nintendo in de Verenigde Staten. De Nintendo Switch is ondanks de tekorten de snelst verkopende console uit de geschiedenis van de Japanse consolegigant.

In maart is de Nintendo Switch al meer dan 906 duizend over de toonbank gegaan in de VS. De Wii U verkocht slechts 890 duizend stuks van het apparaat in de eerste 41 dagen na zijn release.

Het is opvallend dat de Nintendo Switch minder vaak verkocht is dan The Legend of Zelda: Breath of the Wild voor het apparaat. De game is namelijk 925 duizend keer verkocht, dit is meer dan dat de console zelf over de toonbank is gegaan. Het verschil zit hem mogelijk in het aantal Limited Edition verkopen, deze hebben mogelijk de game los verkocht om de verpakking in takt te laten. The Legend of Zelda: Breath of the Wild is bijna een half miljoen keer verkocht voor de Wii U-versie.

Nintendo laat weten dat de verkopen enorm hard gaan en dat ze daarom niet aan bevoorrading kunnen voldoen. Ze werken hard om de productie weer op kracht te krijgen, zodat ze iedereen van een console kunnen voorzien. Nintendo had met Wii ook al bevoorradingsproblemen, maar deze zijn uiteindelijk opgelost.

Bron: Nintendo Everything
Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer