Probleem van Joy-Con controller Nintendo Switch gevonden

Geplaatst: 23 maart 2017 15:30
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Nintendo heeft aan de website Polygon laten weten dat het het probleem met de linker Joy-Con controller van de Nintendo Switch gevonden heeft.

Nintendo vertelde dat het probleem geen ontwerpfout is, maar dat slechts een klein percentage van de controllers last had van een fabricage-variatie. Inmiddels heeft het bedrijf een simpele oplossing voor het probleem. Spelers die last hebben van de linker Joy-Con, die tijdens het spelen zijn verbinding met de Nintendo Switch verliest, kunnen de controller opsturen ter reparatie.

CNET lijkt te weten wat de simpele oplossing voor het verbindingsprobleem is. Deze website heeft namelijk een controller opgestuurd ter reparatie en maakte deze na ontvangt open. Boven op de antenne van de Joy-Con bleek na reparatie een schuimblokje te zitten. CNET gelooft dat dit blokje voorzien is van nikkel of koper dat de signalen van andere elektronische apparaten tegenhoudt.

Nintendo heeft laten weten dat nieuwe consoles en Joy-Con controllers geen last meer hebben van het verbindingsprobleem.

Bron: Polygon
Lees meer