Nintendo eShop en indie-games klaar voor lancering Nintendo Switch

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De Nintendo eShop en een drietal indie-games staan klaar voor de lancering van de Nintendo Switch. Nintendo heeft laten weten dat de eShop meteen beschikbaar zal zijn voor alle spelers, maar dat er wel eerst een update voor de Nintendo Switch gedownload moet worden.

Het komende jaar wordt de Nintendo eShop gevuld met digitale versies van games, downloadbare content en maar liefst zestig indie-games. Virtual Console-games zijn helaas nog niet vanaf de lancering beschikbaar, maar Nintendo bekijkt of digitale content van andere systemen kan worden overgezet naar de Nintendo Switch. Tegoed dat staat op accounts van andere Nintendo-systemen kan worden gebruikt door middel van een gedeelde portemonnee.

Op de lancering zijn de volgende drie indie-games te vinden in de Nintendo eShop:

- FAST RMX van Shin'en Multimedia: deze razendsnelle racegame met verminderde zwaartekracht wordt exclusief uitgebracht voor de Nintendo Switch.
- Shovel Knight: Specter of Torment van Yacht Club Games: de nieuwste downloadbare content voor de bekroonde hit Shovel Knight is een volledige game met in de hoofdrol Specter Knight, een van de vijanden uit het oorspronkelijke spel. De uitgebreide campagne is zelfs nog groter dan die van de laatste downloadbare content, Plague of Shadows. Shovel Knight: Specter of Torment verschijnt tijdelijk exclusief voor de Nintendo Switch.
- Shovel Knight: Treasure Trove van Yacht Club Games: speciaal voor de grootste fans van Shovel Knight wordt Shovel Knight: Treasure Trove uitgebracht, met de oorspronkelijke Shovel Knight-game én alle eerder uitgebrachte downloadbare content, inclusief Shovel Knight: Specter of Torment! Shovel Knight: Treasure Trove verschijnt tijdelijk exclusief voor de Nintendo Switch.

De Nintendo Switch lanceert wereldwijd op 3 maart 2017.

Bron: Persbericht Nintendo
Lees meer