Recordverkoop PlayStation 4 afgelopen kwartaal

door Alex Zweers
De PlayStation 4 verkopen afgelopen periode bereikt recordhoogte. Sony doet goede zaken met de console. Hoewel de verkoopcijfers van het totale bedrijf in zwaar weer zit, verkoopt de PlayStation 4 nog steeds als warme broodjes over de toonbank. De console is 9,7 miljoen keer over de toonbank gegaan en overstijgt daarmee het oude record van de PlayStation 2, die op 8,72 miljoen stuks staat.

Sony heeft de consoleoorlog met de Xbox One van softwaregigant Microsoft dik gewonnen en het succes gaat maar door. Sony heeft wereldwijd meer dan 53 miljoen exemplaren van de PlayStation 4 Slim verkocht. Een van de redenen is dat de prijs sinds release flink is verlaagd. De totale opbrengst is vanwege een prijsverlaging met 14,3 procent gedaald.De games verkopen van de PlayStation 4 zijn ook gestegen. De totale opbrengst van PS4-verkopen zijn gestegen met 5,2 procent gestegen naar 5,33 miljard dollar (50,4 miljoen verkochte games in de periode 20 november tot 1 januari 2017) in dezelfde periode het jaar daarvoor (2015). De aantal verkopen van de PlayStation VR heeft het volgens Sony ook goed gedaan, maar cijfers heeft het bedrijf niet.

De PlayStation 4 maakt een serieuze jacht op de beste verkochte console aller tijden. De PlayStation 2 staat momenteel nog op de eerste plek met meer dan 155 miljoen verkochte exemplaren, met de Nintendo DS op een tweede plaats met 153,98 miljoen stuks die zijn verkocht wereldwijd. Het is een kwestie van tijd.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Plaats reactie:

    Bold Spoiler
    smili lol puh knipoog confuse boos bloos coool sm_eerie yawnee yes_new nooo shutup punkey winkie huil shocked