Nintendo Switch krijgt officiële releasedatum

door Alex Zweers
De Nintendo Switch krijgt vandaag een officiële releasedatum. Nintendo heeft de releasedatum van de console aangekondigd vanochtend tijdens de Nintendo Switch persconferentie in Tokyo Japan. De Nintendo Switch komt niet op 17 maart, maar op 3 maart 2017. Dit is veel eerder dan gedacht werd.

Naast de releasedatum heeft de Japanse consolegigant laten weten dat de batterij van de Switch ongeveer drie tot zes uur meegaat als je The Legend of Zelda: Breath of the Wild buiten het huis speelt, maar kan middels USB Type C-poort aangesloten worden op bijvoorbeeld een powerbank. De Nintendo Switch gaat voor 299,99 dollar verkocht worden in Amerika, Europese retailers bepalen hun eigen prijzen.

Naast de console zitten in de doos de linker- en rechter-Joy-Con-controller, een Joy-Con-houder, twee Joy-Con-polsbandjes, Nintendo Switch-houder (om games op de televisie te spelen), een HDMI-kabel en een stroomkabel. De console is als normale versie uitgegeven met grijze Joy-Con-controllers, een versie met één neonrode en één neonblauwe Joy-Con-controller. Het is onduidelijk of deze Joy-Con-controllers ook los verkrijgbaar zijn. De pro-controller is wel los verkrijgbaar.

De Joy-Con-controllers ondersteunen amiibo-figuurtjes, wat awesome is voor diegene die ze verzamelen. De Joy-Con-controllers kunnen aan de console vastgemaakt worden waardoor je de console als handheld kunt gebruiken, of losse controllers. De controllers hebben beide een versnellingsmeter en een gyroscoop, waardoor ze ieders hun eigen bewegingsbesturing hebben. De Joy-Con-controller bevat ook een opname knop om screenshots te maken in games en in de toekomst kan hiermee ook gameplay worden opgenomen. De Joy-Con-controller krijgt beide een HD-trilfunctie.

Heel veel heeft Nintendo er niet over gezegd, maar de Nintendo Switch gaat een nieuw online platform krijgen. Deze online service kan bij de lancering uitgeprobeerd worden, waarbij je vrienden online kunt uitnodigen om online te spelen. De nieuwe Nintendo online service wordt deze zomer gelanceerd en maakt gebruik van je mobiele telefoon en tablet.

Nintendo maakt binnenkort bekend wanneer en waar je de Nintendo Switch kunt uitproberen bij jou in de buurt.

Reacties

Er zijn momenteel nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.

Plaats reactie:

    Bold Spoiler
    smili lol puh knipoog confuse boos bloos coool sm_eerie yawnee yes_new nooo shutup punkey winkie huil shocked