Gerucht: Meer specificaties Nintendo Switch gelekt

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het rapport omtrent de specificaties van de Nintendo Switch, die Digital Foundry al in juli heeft gepubliceerd, lijkt een kern van waarheid te bevatten. Meerdere uitgevers schijnen al met de specificaties aan de slag te zijn, wat zou betekenen dat deze specs definitief zijn. De nieuwe console van Nintendo lijkt helaas lang niet zo krachtig te zijn als in eerste instantie werd verwacht.

De Nintendo Switch heeft twee sets van specificaties; één voor de docked-optie en één voor de handheld-modus. Misschien logisch, maar wanneer je de console gebruikt als handheld is de Switch aanzienlijk minder krachtig. Opvallend is dat de dock geen additionele CPU en GPU bevat, maar voornamelijk dient als stroomvoorziening van het apparaat. Dit zorgt echter wel voor een opgevoerde GPU en een hogere kloksnelheid. Wanneer de Switch in de dock staat, levert de GPU 768MHz, terwijl hij als handheld slechts 307.02MHz levert. De Tegra X1 GPU kan echter te alle tijden meer aan, maar Nintendo lijkt vooralsnog ervoor gekozen te hebben om niet alles van de GPU te benutten. De CPU blijft in zowel de docked- als handheld-modus hetzelfde en ligt op de 1020MHz.

Het volledige rapport is hier te lezen. Op 13 januari aanstaande presenteert Nintendo meer informatie omtrent de Switch en komen we mogelijk te weten of bovenstaande informatie daadwerkelijk correct is. Tegenvaller of valt het allemaal wel mee? Wat vind jij?

Bron: Eurogamer
Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer