Nintendo Switch virtual reality-accessoire duikt op

Geplaatst: 15 december 2016 20:40
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Er is een virtual reality-accessoire voor de Nintendo Switch opgedoken. De presentatie over de Nintendo switch laat nog even op zich wachten, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat Nintendo alles geheim kan houden tot en met 13 januari. Een oplettende gebruiker genaamd Rösti heeft namelijk patenten gevonden voor een virtual reality-accessoire en deze op het NeoGAF-forum geplaatst.

Aan de afbeelding te zien heeft Nintendo een patent opgevraagd voor een VR-achtige Head Mounted Display voor de Nintendo Switch. Daarbij maakt de Nintendo Switch volgens de patenten daadwerkelijk gebruik van USB-C en bevat de console een Ambient Light Sensor, een multitouch-scherm krijgen en verschillende Joy-Con controllers, welke uit te breiden zijn met verschillende onderdelen.

Het opduiken van deze patenten betekent natuurlijk niet dat Nintendo daadwerkelijk bezig is met het ontwikkelen van deze nieuwe Nintendo switch-accessoires. We horen vast meer tijdens de presentatie, welke plaats vindt op 13 januari om 5.00 uur lokale tijd. Dit omdat de presentatie gehouden wordt vanuit Tokyo.

Lees meer