8bitdo maakt draadloze Nintendo Classic Mini: NES-controller

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Fabrikant 8bitdo heeft een draadloze controller voor de Nintendo Classic Mini: NES gemaakt. Degene die de heruitgave van de klassieker hebben weten te bemachtigen, weten dat bedrading van de originele controllers dramatisch kort is. Met deze controller is het dus niet langer nodig om met je neus op de televisie te zitten.

De draadloze controllers verbinden middels een bluetooth receiver. Oplettende lezers merken al snel dat de controllers niet helemaal gelijk zijn aan het origineel. Er zitten namelijk twee extra knoppen op (x en y), en ook zitten er shoulder buttons op. Daarbij is het met deze controller mogelijk om met behulp van de controller naar het Home-menu te gaan, iets wat met de normale controllers niet mogelijk is. De draadloze variant van 8bitdo kent een adviesprijs van 39,99 dollar en is beschikbaar vanaf 16 december.

Ik ben inmiddels druk bezig met het schrijven van de review die vanmiddag online komt. Ben je benieuwd naar mijn mening omtrent de Nintendo Classic Mini: NES, dan raad ik je zeker aan om de site later vandaag nog even te checken!

Bron: 8bitdo
Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer