Kojima snapt zombies niet in Metal Gear Survive

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Hideo Kojima begrijpt de keuze van zombies in Metal Gear Survive niet. De Metal Gear-bedenker heeft op het podium tijdens de Tokyo Game Show openlijk zijn kritiek geuit richting zijn ex-werkgever Konami.

Metal Gear Survive is de eerste Metal Gear-game dat is gemaakt zonder Kojima aan het creatieve roer. Metal Gear gaat over politieke fictie en spionage, waarom er nu zombies inzitten snapt Kojima niet, maar ook fans uiten hun kritiek hierover op het wereldwijde web. De beste man heeft daarom publiekelijk afstand van de game genomen. "Dit heeft niks met mij te maken", benadrukt hij. Je kunt de eerste gameplaybeelden van de survival-actiegame hier bekijken.

Metal Gear Survive moet in 2017 naar de pc, PlayStation 4 en Xbox One komen. Maar nu de game zoveel kritiek heeft gekregen wordt de game misschien wel vroegtijdig verbannen naar de prullenbak?

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer