Niantic verklaart platleggen third-party Pokémon GO-radarapplicaties

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Niantic heeft het platleggen van de third-party radarapplicaties voor Pokémon GO verklaart. De grote baas bij de ontwikkelaar, John Hanke, laat weten dat deze radarapplicaties druk legden op de servers van de game.

Hanke maakte vorige week zijn afkeer tegen deze radarapplicaties voor Pokémon GO bekend. Hij liet weten dat hij alle sites zoals PokéVision en Poké Radar platgelegd zouden worden. Hij heeft aan zijn woord gehouden. De reden die hij eerder gaf was nogal vaag, de applicaties zouden niet passen bij het design van Pokémon GO.

Some of the tools used to access servers to scrape data have also served as platforms for bots and cheating which negatively impact all Trainers. There is a range of motives here from blatant commercial ventures to enthusiastic fans but the negative impact on game resources is the same.

De beste man laat in een recentere blog weten dat deze applicaties voor een enorme overlast zorgde op de servers van het spel. Ze maakte de servers van Pokémon GO instabiel en het zou zelfs het uitrollen van de game in bijvoorbeeld Brazilië beperken, daarnaast waren sommige applicaties niet vredelievend bedoeld.

In de grafiek hierboven kunnen we zien wat Hanke precies bedoeld. De server is met de helft minder belast. Nu de servers stabiel zijn, kan hij zijn mensen maximaal inzetten op het ontwikkelen van nieuwe opties in het spel. Hij hoopt op deze manier iets meer begrip te krijgen voor de situatie. Hij krijgt van ons alle begrip, als ze de tracker met prioriteit oplossen.

Bron: Pokémon GO Blog
Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Pokémon GO

Series

Pokémon

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Mobile

Releasedatum

15 juli 2016

Ontwikkelaar

Niantic Labs

Gameliner Awards

-

Lees meer