Downloadnieuws: Zeeslagen, puzzels en nostalgische gevechten

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het is weer tijd voor het downloadnieuws van deze week! Elke week worden er nieuwe titels toegevoegd aan de Xbox Live Store, Steam Store, Nintendo eShop, en PlayStation Store. Wij maken een selectie van de belangrijkste, interessantste en leukste games die één dezer dagen beschikbaar komen, of dat zelfs al zijn! Op deze donderdag gaan we het hebben over strategie, puzzels, en gevechten.

Xbox Live Store: Zeeslag

Eerder berichtten we al over de komst van Battleship (Zeeslag) naar de Xbox One. De screenshots laten zien dat het spel erg lijkt op het originele gezelschapsspel; het draait nog steeds om het strategisch plaatsen van jouw schepen en het verslaan van je tegenstander. Deze klassieker, ontwikkeld door Ubisoft, is inmiddels toegevoegd aan de Xbox Store, maar helaas is er nog geen prijs bekend. Zeeslag komt 2 augustus uit voor de Xbox One en PlayStation 4.

Steam Store: 10 Minute Tower

Droom je een weg omhoog! In 10 Minute Tower draait het om een dromende avonturier die meerdere puzzels moet zien op te lossen. Snelheid is zeer belangrijk, want je moet rekening houden met een bepaald tijdslimiet. Je moet namelijk alles hebben opgelost voordat je wakker wordt! De game bestaat uit meerdere dromen met verschillende hoofdpersonen. Zo begin je als een Mighty Robot, maar je kunt ook als ridder puzzels oplossen. Zelfs een astronaut is van de partij! Dit spel behoort tot een speciale bundel genaamd HELP: THE GAME. In samenwerking met War Child heeft Team 17 een verzameling samengesteld met meerdere games waaronder 10 Minute Tower. De bundel HELP: THE GAME is vanaf 26 juli te downloaden via de Steam Store. Je bètaalt voor dertien games slechts 14,99 euro.

Nintendo eShop: Street Fighter Alpha 2

Eindelijk is het zover! Street Fighter Alpha 2 is nu ook te spelen op de Nintendo 3DS. Dit gebeurt via de New Nintendo 3DS Virtual Console. Na de release voor de Wii U in 2014 is het nu dus ook de beurt aan de populaire handheld. Dit Street Fighter-deel bevat personages die in voorafgaande games nog verborgen waren: Dan, Akuma en Bison. Er zijn ook nieuwe characters toegevoegd: Rolento, Gen en Sakura. Door het ontdekken van verschillende technieken kun je je vijanden verslaan. Voor slechts 7,99 euro is deze game vanaf 28 juli te downloaden via de Nintendo eShop. Er is nóg een leuke extra: Wanneer je twee Street Fighter-games koopt, krijg je een derde gratis! Deze actie loopt t/m 11 augustus.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer