Aandelen van Nintendo dalen ondanks succes van Pokémon GO

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Sinds kort is Pokémon GO, de mobiele applicatie van Niantic en The Pokémon Company, officieel uit in Nederland. De applicatie wordt massaal gedownload en de raarste situaties doen zich voor. Het succes ziet Nintendo terug. Hun aandelen stegen rap in de koersen. Echter is er nu een flinke dip te zien, omdat investeerders zich opeens realiseren dat Nintendo niet de daadwerkelijke eigenaar van Pokémon GO is.

BBC News rapporteerde een financiële briefing van Nintendo. Tijdens de briefing werd duidelijk gemaakt dat de winst voor Nintendo klein is aangezien zij niet in het bezit zijn van de applicatie. Pokémon GO is in handen van Niantic, bekend van Ingress, en The Pokémon Company. Nintendo bezit een derde van laatstgenoemde waardoor er enige winst wordt gemaakt, maar het is relatief gezien niet veel. Deze bekendmaking zorgde voor een abrupte daling in percentages met bijna 20%. De investeerders zijn wakker geworden.

Desondanks is Pokémon GO een waar succes en is volgens onze review simpelweg verslavend. Heb jij inmiddels alle Pokémon al gevangen? Laat het ons weten!

Bron: Eurogamer.net
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Pokémon GO

Series

Pokémon

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Mobile

Releasedatum

15 juli 2016

Ontwikkelaar

Niantic Labs

Gameliner Awards

-

Lees meer