Video: Nieuwe Pokémon en features van Pokémon Moon en Sun onthuld

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

The Pokémon Company heeft het één en ander omtrent Pokémon Sun en Moon onthuld. Eerder deze maand is Salandit, een salamanderachtige Pokémon, geïntroduceerd en nu volgen er zes meer. Daarnaast is er informatie over nieuwe features gedeeld. Deze nieuwe features richten zich op competities tussen de trainers.

Allereerst de zes Pokémon. Het betreft Wimpod (Bug / Water), Bounsweet (Grass), Comfey (Fairy), Mudsdale (Ground), Bewear (Normal / Fighting) en Mimikyu (Ghost / Fairy).

- Wimpod: Wimpod is de Turn Tail Pokémon. Deze Pokémon is een schuwe scharrelaar die alles opeet of opslaat wat in de zee is gedumpt en wordt daarom zeer gewaardeerd in de regio Alola als schoonmaker van de zee. Wimpod heeft de nieuwe Ability Wimp Out, die ervoor zorgt dat deze Pokémon wegrent of omgewisseld wordt tegen andere Pokémon als zijn HP onder de helft daalt in het gevecht.
- Bounsweet: Fruit Pokémon Bounsweet verspreidt een heerlijk aroma. Dit aroma heeft een kalmerend effect op mensen, zodat veel mensen in heel Alola hem in hun huizen laten wonen als een luchtverfrisser.
- Comfey: Comfey, de Posy Picker Pokémon, plukt bloemen om ermee rond te lopen. Comfey gebruikt zijn verzachtende aroma om mensen en Pokémon mee te helpen behandelen in Pokémon Centers en ziekenhuizen.
- Mudsdale: Mudsdale is de Draft Horse Pokémon die een ongelofelijke kracht en uithoudingsvermogen heeft. Zijn poten zijn bedekt met een beschermende laag modder, en een trap van hem kan met één klap een wrak maken van een auto. Mudsdale kan de Ability Stamina hebben, een nieuwe Ability die de Defense van de Pokémon met één verhoogt als hij bij een aanval geraakt wordt.
- Bewear: Bewear is de Strong Arm Pokémon die je nooit zomaar moet benaderen. Met zijn krachtige en sterk ontwikkelde armen en benen, houdt Beware ervan om alles met een verpletterende omhelzing in tweeën te splijten.
- Mimikyu: Als de Disguise Pokémon is Mimikyu zijn hele leven constant bedekt met een kleed. Door Mimikyu's Disguise Ability kan hij het ene moment ontsnappen aan het gevaar van een vijandige aanval en even later een andere verschijning aannemen.

Uiteraard wil je de Pokémon in actie zien en gelukkig is er een nieuwe trailer gepubliceerd. Dankzij de gameplaybeelden zie je ook de tegenstanders van de zes Pokémon.

Verder deelde The Pokémon Company informatie over nieuwe features. Eén daarvan is de Pokémon Global Link, die spelers wereldwijd met elkaar verbindt. Op deze manier kun je competities organiseren waarvan je de regels zelf kunt bepalen. Er zijn twee type competities, online en live.

- Online competities- Dit zijn competities die via internet worden gespeeld. Spelers worden gekoppeld aan een tegenstander en strijden tegen elkaar om de beste score te behalen. Deze competities kunnen openstaan voor Pokémon Trainers over de hele wereld, of zij kunnen worden ingesteld om alleen geselecteerde Trainers toe te laten.
- Live competities- Bij deze competities kunnen spelers een competitie organiseren en spelen met vrienden en andere Trainers die zich in dezelfde ruimte bevinden. De Digital Player ID die de spelregels bevat, heeft de vorm van een QR-code, en door de QR-code te scannen in een 3DS-systeem, kunnen de deelnemers meedoen en strijden volgens de opgestelde regels.

Daarnaast is er de Hyper Training-functie waarmee je de kracht van jouw Pokémon kunt vergroten. Normaliter worden Pokémon krachtiger door middels gevechten hun levens en statistieken te verhogen. Echter bevat elke Pokémon individuele aangeboren krachten. Als je Pokémon eenmaal level 100 zijn, kun je deze krachten versterken. Het versterken kan alleen worden gedaan door Mr. Hyper, een nieuw personage.

Pokémon Sun en Pokémon Moon zijn vanaf 23 november verkrijgbaar voor de Nintendo 3DS.

Bron: The Pokémon Company
Lees meer