Niantic lanceert Pokémon GO waarschijnlijk eind juli in Japan

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Hier in Nederland hebben we sinds zaterdag toegang tot Pokémon GO in de Nederlandse Appstore en Google Play Store. Maar niet iedereen heeft slechts een week hoeven wachten. Ontwikkelaar Niantic denkt pas eind juli de app te kunnen lanceren in het thuisland van de geliefde monstertjes: Japan.

Dit heeft te maken met serverproblemen. Wat een verassing, denken de meeste van jullie nu. Het is bekend dat Pokémon Go kampt met serverproblemen. Op zaterdag lagen de servers er namelijk alweer uit. John Hanke, CEO van Niantic, zegt het volgende over de situatie in Japan.

At present, the server capacity in Japan is not powerful enough. We are working hard with our partners in Japan to enable the servers to keep up with demand once the game goes online there. We expect it to be released by the end of July.

Ook de release in China en Korea geeft problemen vanwege de strenge regulaties daar. Hier in Nederland kan je al volop genieten van het vangen van de digitale monstertjes op Android en iPhone. Als de servers meewerken natuurlijk.

Bron: DualShockers
Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Pokémon GO

Series

Pokémon

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Mobile

Releasedatum

15 juli 2016

Ontwikkelaar

Niantic Labs

Gameliner Awards

-

Lees meer