Downloadnieuws: Verken, ontdek, en strijd er op los

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het is weer donderdag en dat betekent dat we aan de slag gaan met het downloadnieuws. Zoals gewoonlijk gaan we op zoek naar leuke aanbiedingen en releases die te vinden zijn in verschillende shops. De PlayStation Store, Xbox Live Marketplace, Steam Store, en Nintendo e-Shop hebben weer genoeg in de aanbieding om de lange zomer door te komen. We hebben een paar opvallende games (en aanbiedingen) uitgekozen. Deze week bestaan de games vooral uit avontuur, verkenning, en geweld.

Nintendo e-Shop: Ziggurat

Een game vol kerkers, valstrikken, spreuken, en vijanden. Dit alles kan je tegenkomen in Ziggurat, een FPS met een magisch tintje. Word een tovenaar, betreed het labyrint, en baan je een weg door de gevaarlijke wereld vol uitdagingen. Door de mix van FPS- en old-school-elementen krijg je een unieke combinatie met veel te ontdekken content en vele tegenstanders. Dit alles is voor slechts 15,00 euro te downloaden via de Nintendo e-Shop. Ziggurat is vanaf 30 juni verkrijgbaar voor de Wii U.

PlayStation Store, Xbox Live Store: Resident Evil 5

De terugkeer van een oude bekende: Resident Evil 5 is nu ook beschikbaar voor de 'current-gen' consoles! Zeven (!) jaar na de officiële release is het mogelijk het verhaal opnieuw te beleven met vernieuwde graphics. Zo is de framerate flink verbeterd ten opzichte van de oude versie. Tevens bevat deze editie alle DLCs, extra characters en vier nieuwe kostuums. Deze 'nieuwe' versie kost in zowel de Xbox Store als de PlayStation Store slechts 19,99 euro. Resident Evil 5 is vanaf 28 juni beschikbaar.

Steam Store: The Witness

Je wordt wakker op een afgelegen eiland, zonder enig idee wat je daar doet. Geen geheugen, geen eten, geen huis. Hoe overleef je dit? In The Witness draait het allemaal om het verkennen van een geïsoleerd eiland en het terugkeren naar huis. Door het oplossen van meer dan vijfhonderd puzzels kom je er langzaam maar zeker achter wie je precies bent. Een interessante game, en nu nóg interessanter: The Witness is met 20% korting te verkrijgen via de Steam Store! De prijs is nu gedaald naar 29,59 euro. De game is verkrijgbaar voor de Pc en de PlayStation 4.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer