Nintendo werkt aan nieuwe mobiele apps

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Zojuist heeft Nintendo de jaarcijfers over het afgelopen fiscale jaar gepresenteerd. Daarnaast zijn er updates gedeeld over onder meer Miitomo en twee nieuwe mobiele applicaties. Een volledig overzicht is te vinden op Nintendo's website, maar bij deze een aantal van de belangrijkste zaken.

Miitomo, Nintendo's eerste mobiele applicaties, wordt wereldwijd door meer dan 10 miljoen unieke gebruikers gebruikt. Daarnaast zijn er maar liefst 300 miljoen gesprekken gestart. Om deze mijlpalen te vieren, start Nintendo een speciale 10-daagse actie tussen 29 april en 8 mei. De exacte inhoud van deze actie is vooralsnog onbekend. Deze successen heeft Nintendo in ieder geval aangespoord om twee nieuwe mobiele applicaties te onthullen.

De applicaties zijn gebaseerd op de reeksen Fire Emblem en Animal Crossing, die beiden aankomende herfst worden uitgebracht. Nintendo wilt de Fire Emblem-applicatie toegankelijker maken, maar tegelijkertijd een volwaardige rpg- / strategiegame uitbrengen. Verder wordt de Animal Crossing-applicatie verbonden met overige Animal Crossing-titels. De bedoeling is dat het elkaar gaat aanvullen. Verder zijn beide applicaties pure game-apps met meer prominente spelelementen.

Bron: Persbericht Nintendo
Lees meer