Valsspelers van Dark Souls 3 gestraft

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Als je denkt aan valsspelen in Dark Souls III, dan ga je waarschijnlijk snel gestraft worden door Bandai Namco. De uitgever is hier helemaal niet van gediend en heeft al een aantal accounts van Dark Souls 3-spelers geband. Alle gevallen van bans deden zich voor op de pc-versie van het spel.

Helaas heeft de kruistocht van Bandai Namco meer problemen meegebracht, er zijn ook heel veel spelers geband die niet hebben vals gespeeld. Op Reddit zijn er nu mensen bezig om uit te vogelen welke programmas waarschijnlijk de trigger zijn voor de bans.

Redditor Meowtock heeft een lijst met programma's gemaakt die waarschijnlijk wel gebruikt kunnen worden en een aantal die problemen opleveren.

99% Veilig (is door bijna alle spelers bevestigt als veilig):
- Drivers
- Shadowplay

Waarschijnlijk veilig (door veel spelers als veilig gezien):
- ShareX
- f.lux
- DS3Tool
- Windowed Borderless Gaming
- DS4Windows
Logitech Software -- Er zijn bevestigingen geweest die dit als schuldige aanduiden, maar er zijn ook spelers aangeven dat dit niet het geval is. Krijg je een waarschuwing, verwijder dit programma en probeer het opnieuw.

Mogelijk een probleem (door een aantal spelers bevestigd als veilig):
- Save backups
- x360ce (Gaf problemen in DS2, ook nu weer reports dat dit een probleem is in 3)
- Crashing
- Anything with an overlay

Sowieso een probleem:
- Valsspelen

J. Kartje, een community manager van Bandai Namco, heeft gereageerd op de problemen in een tweet. Ze hebben de problemen gezien en zijn bezig om informatie te verzamelen. Bandai Namco brengt vandaag een officiële verklaring naar buiten, als we de tweet mogen geloven. Heb jij problemen ervaren met Dark Souls 3?

Bron: CGMag Online
Lees meer