Young Capital lanceert eerste Esports League of Legends competitie

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Marktleider in werving van jong talent, Young Capital, stapt in de wereld van het competitief gamen. Young Capital wordt sponsor en launching partner van de Dutch College League. Voor drie jaar lang verbindt zij haar naam aan dit Esports evenement en wil hiermee laten zien dat competitief gamen niet zomaar een spelletje is. De game-industrie is een serieuze business met enorm veel (jong) talent.

Gamers beschikken over bijzondere kwaliteiten die voor werkgevers van grote toegevoegde waarde zijn, dat hebben we vaak gezien bij onze eigen kandidaten. De beste resultaten bereik je in eSports, net als op de werkvloer, alleen met talent, teamwork en toewijding

, zegt Suzanne van der Cammen, Head of Marketing & Communications bij YoungCapital.

Esports wordt, net als bij voetbal, vaak live uitgezonden. De WK-finales van League of Legends worden bijvoorbeeld live gespeeld in stadions voor de ogen van 40.000 man. Daarnaast kijken miljoenen mensen thuis op de bank via Twitch TV. Professioneel gamer en Esports ambassadeur Koen Schobbers (23) verwacht dan ook dat Esports al gauw zal worden herkend als officiële sport.

De Dutch College League brengt teams van Nederlandse Hogescholen en universiteiten uit het hele land samen. Deze teams gaan de strijd met elkaar aan in de multiplayer online battle arena van League of Legends. In de free-to-play game proberen twee teams van elk vijf spelers elkaar te verslaan. Het winnende team van het tournament gaat Nederland presenteren tijdens de achtste editie bij het Esports world championship van League of Legends.

Momenteel vinden de kwalificatierondes plaats. Zes teams van Esports-studentenverenigingen uit Delft, Eindhoven, Tilburg en Nijmegen spelen deze wedstrijden in de Vue bioscoop in Hilversum. Tegelijkertijd start de landelijke inschrijving voor alle Nederlandse studenten. Mochten je vingers nu beginnen te jeuken, schrijf dan gauw jouw team in via de website van de Dutch College League. Dit kan tot 23 maart. In totaal kwalificeren zes teams zich voor de Premier League, de 'eredivisie' van de Dutch College League. Deze teams worden bekend na de play-offs op 29 maart.De qualifiers, play-offs en Premier League worden live gespeeld in Vue Hilversum. De overige teams classificeren zich voor de Talent League, die online wordt gespeeld, onder andere in studentenhuizen. De Grand Finals vinden plaats op 14 juni.

Gamefanaten kunnen de live wedstrijden volgen in de game arena van Vue Hilversum. Daar is dan ook een groot scherm aanwezig zodat je niks hoeft te missen. Verder wordt het tournament uitgezonden en nabeschouwd door experts. Houd daarvoor het programma Inside Esports op FOX sports in de gaten (vanaf eind maart). Op 8 maart vindt de eerste live-uitzending op het YouTube kanaal van DCL en via het Twitch kanaal plaats.

Bekijk hier de promovideo:

De Dutch College League wordt georganiseerd door 2Basics Breedtesport & Marketing, in samenwerking met YoungCapital, tv-producent Watertube en Vue (voorheen JT Bioscopen).

Bron: Young Capital
Lees meer