The Binding of Isaac: Rebirth geweigerd door App Store

Geplaatst:
Aangepast: 29 september 2020 20:16

Populaire indie-game 'The Binding of Isaac: Rebirth' is afgekeurd door Apple's App Store. Het is niet voor het eerst dat dit gebeurd. Nintendo heeft de game in 2012 namelijk ook geweigerd voor een 3DS-release.

Apple heeft de game afgekeurd vanwege geweld en misbruik richting kinderen. Niet vreemd aangezien hier een kleine kern van waarheid in zit. Mede-eigenaar, Tyrone Rodriguez van ontwikkelaar Nicalis reageert op Twitter verontwaardigd met: "C'mon, wtf... Apple". Nintendo heeft de game eerder afgekeurd vanwege de religieuze content. Hier is de Japanse ontwikkelaar echter op terug gekomen door in 2014 de game alsnog ongecensureerd te releasen voor de 3DS en Wii U.

In The Binding of Isaac neem je controle over een eenzaam huilend jongetje die van de ene nachtmerrie in de andere valt. Met zijn tranen dien je kwaadaardige figuren te verslaan en een weg door het doolhof te vinden. De game zelf is afkomstig van Edmund McMillen, die ook wel beter bekend van Super Meat Boy is.

Of de game nog verschijnt in de App Store is onzeker. We kunnen er echter wel zeker van zijn dat Rodriguez bezwaar maakt en de game alsnog in de virtuele winkel wil terugzien. Houdt Gameliner in de gaten voor meer updates omtrent de weigering.

Bron: Twitter
Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot The Binding of Isaac

Series

-

Uitgever

Reviewscore

-

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Mobile, Nintendo Switch

Releasedatum

28 september 2011

Ontwikkelaar

Edmund McMillen

Gameliner Awards

-

Lees meer