Take Two aangeklaagd om tatoeages in NBA 2K16

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Een Amerikaan ruikt weer eens geld, want hij heeft het moederbedrijf van 2K Games, Take Two Interactive, aangeklaagd vanwege gebruik van door hem gezette tatoeages op de armen van spelers in de basketbalgame NBA 2K16.

Solid Oak Sketches, zoals de beste man heet, wil een schadevergoeding van meer dan een 1 miljoen (1.144.000 dollar). Take Two Interactive wist dat de rechten besproken moesten worden met deze kunstenaar.

De tatoeages van LeBron James en Kobe Bryant zijn onderdeel van de rechtszaak geworden. 2K Games laat weten niet in te gaan op geruchten of speculaties. In 2012 moest 2K Games zich eerder al verantwoorden tegenover de rechter. De tatoeëerder in kwestie vroeg 4,1 miljoen dollar, maar kreeg uiteindelijk 22.500 dollar. Het ging om een tatoeage in UFC Undisputed 3.

Ik wist niet dat tatoeages zoveel konden opleveren.

Bron: HollywoodReporter
Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer