Video: Dead or Alive: Xtreme 3 komt niet naar het westen

Geplaatst: 25 november 2015 15:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Uitgever Koei Tecmo heeft besloten om de ultieme relax/ vakantiegame: Dead or Alive: Xtreme 3 niet in het westen uit te geven. De uitgever is van mening dat de onschuldige vakantiesimulator wellicht verkeerd opgevat kan worden door het westerse publiek. Het vrouwelijke schoon kan namelijk als seksistisch worden opgevat.

Momenteel staat de game dus gepland voor een Japan-only release. De game verschijnt in februari voor de PlayStation 4 en de PlayStation Vita. Fans van de schaarsgeklede dames hebben op Facebook contact gezocht met de uitgever. Een vertegenwoordiger heeft het volgende te melden:We do not bring DOAX3 to the west and won't have any plan change in the future.

Het besluit van Koei Tecmo is niet zomaar tot stand gekomen. De voorganger van DOA: Xtreme 3 kreeg namelijk veel kritiek over zich heen. De vrouwen werden volgens critici te seksueel afgebeeld. Koei Tecmo zegt het volgende: Do you know many issues happening in video game industry with regard to how to treat female in video game industry? We do not want to talk those things here. But certainly we have gone through in last year or two to come to our decision."

Hoewel Dead or Alive: Xtreme 3 wellicht niet de meest spectaculaire titel op de markt is, is het te betreuren dat deze niet naar Europa komt. Voornamelijk omdat censuur hier een grote rol in speelt. Natuurlijk spelen de boobs ook een grote rol. Wat vind jij van Koei Tecmo's besluit? Ga je de natuurlijk welvingen van de dames missen of kan het je eigenlijk weinig schelen?

Bron: Facebook
Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer