PlayStation 4 ruim dertig miljoen keer verkocht

Geplaatst: 25 november 2015 14:20
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

In twee jaar tijd heeft Sony de PlayStation 4 wereldwijd meer dan dertig miljoen keer over de toonbank weten te krijgen. Een grote mijlpaal voor de software-gigant, maar nog lang niet genoeg. De voorgangers zijn namelijk, in een aanzienlijk langere periode, ruim drie keer zoveel verkocht.

Sinds de lancering van de originele PlayStation is Sony een powerhouse binnen de consolemarkt. In totaal zijn er 365 miljoen PlayStation's verkocht. De eerste console staan garant voor honderd miljoen stuks, de tweede voor 155 miljoen en de derde voor tachtig miljoen stuks. Nu brengt de PlayStation 4 flink wat geld in het laatje met dertig miljoen verkochte units.

Een zeer knappe prestatie van Sony, al zeg ik het zelf. Wat is jouw favoriete console? Ga je voor de klassieke PlayStation of ga je toch voor de innovatieve PlayStation 2? Ik ben benieuwd naar jouw beste PlayStation-ervaring.

Bron: Persbericht Sony
Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer