Xbox 360 zorgt voor dertien miljoen jaar speelplezier

Geplaatst: 24 november 2015 17:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Hoera! Het is alweer tien jaar geleden dat de Xbox 360 is gelanceerd. Deze witte doos, met een dik achterwerk, heeft veel gamers jaren zoet weten te houden. De Xbox One gooit een grote schaduw over de, inmiddels achterhaalde, spelcomputer, maar laten we even stilstaan bij de grootsheid van de 360.

Gedurende de tien jaar vol innovatie hebben wij gezamenlijk meer dan 26 miljard achievements vrijgespeeld. Deze behaalde achievements staan garant voor 472 miljard Gamerscore punten. Het meest bizarre weetje is echter het aantal uren die gamers in de console hebben geïnvesteerd. Gezamenlijk hebben wij ruim dertien miljoen jaar in virtuele werelden rondgehangen.

Onderstaande infographic bevat nog veel meer leuke weetjes. Hou overigens in gedachten dat dit slechts de meetbare gegevens van online spelers zijn. De offline spelers staan vast wel garant voor flink wat cijfers bovenop dit totaal. Wat is jouw beste herinnering aan de Xbox 360?

Bron: Gamespot
Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer