PlayStation 4 krijgt toch ook backward compatibility

Geplaatst: 22 november 2015 22:25
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Eerder liet de grote baas bij Sony, Shuhei Yoshida, weten dat de PlayStation 4 geen backwards compatibility gaat krijgen. Hier zijn ze inmiddels op teruggekomen, want Sony heeft zojuist backwards compatibility aangekondigd. Het gaat hierbij om PlayStation 2-games, die door middel van een speciale emulator gespeeld kunnen worden op de PS4.

Wanneer deze emulator beschikbaar zal zijn is nog niet helemaal duidelijk. Sony heeft zojuist op Twitter gevraagd naar welke games we beschikbaar zouden willen hebben voor deze PS2-emulator.

Which games would you love to play again? SSX Tricky and Timesplitters 2 get our vote in the office

Hoe de emulator straks gaat werken en of we straks ook echt onze PS2-games uit het stof kunnen halen, is ook nog onduidelijk. Het lijkt mij persoonlijk een toffe toevoeging voor de PS4. Naar welke PlayStation 2-game kijk je uit?

Bron: Pushsquare
Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer