Video: PlayStation onthult PlayStation Plus games van oktober

Geplaatst: 30 september 2015 20:30
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Op 6 oktober ververst PlayStation zijn Instant Game Library. Dat betekent dat we begin volgende maand zes nieuwe titels kunnen verwachten. Voor oktober zijn de volgende titels aangekondigd: Broken Age, Super Meat Boy, Unmechanical Extended, Kickbeat, Kung Fu Rabbit en Chariot.

Opmerkelijk is Super Meat Boy die eveneens op 6 oktober gereleased wordt. De PSplus-editie van Driveclub wordt samen met de andere games verwijderd op 6 oktober, vergeet deze dus niet te downloaden.

Broken Age (PS4/ PS Vita)
Broken Age is een grafisch avontuur afkomstig van de maker van Grim Fandango, Tim Schafer. Dit handgetekende avontuur volgt twee parallelle verhaallijnen. Een van deze verhaallijnen gaat over een jongedame die zoekt naar verlossing. Het andere verhaal dat verteld wordt gaat over een jongeman die het te kroppen heeft met eenzaamheid. Broken Age komt aan starpower niets tekort, acteurs en actrices zoals Eliyah Wood, Will Wheaton en Jennifer Hale doen namelijk de voiceover.

Super Meat Boy (PS4/ PS Vita)
Als je de indie-hit Super Meat Boy uit 2010 nog niet hebt gespeeld dan is dit je kans. In Super Meat Boy tracht je Meat Boy's vriendin, Bandage Girl, te redden van de kwaadaardige Dr. Fetus. Super Meat Boy is een platformer bestaande uit twitch-gameplay. Ontwijk zagen, vuur, blokken en nog meer zagen in deze genadeloze titel.

Unmechanical Extended (PS4/ PS3)
Een game vol ambiance, dat is Unmechanical Extended. In deze titel dien jij een kleine robot door een ondergronds complex naar buiten te leiden. Puzzel door nauwe gangen en open ruimtes naar de volgende kamer en wellicht ziet de robot ooit het daglicht weer.

Kickbeat (PS3/ PS Vita)
Een vecht- en ritme-game in een. Het klinkt vreemd, maar dat is Kickbeat. Deze titel doet tegelijkertijd je vuist ballen en je voet tikken. De soundtrack, bestaande uit achttien titels, is gevuld met bekende artiesten zoals Marilyn Manson en Pendulum. Tevens is het mogelijk om eigen muziek in de game te verwerken. Lees de Wii U review van deze titel hier.

Kung Fu Rabbit (PS3/ PS Vita)
Platformer Kung Fu Rabbit plaatst je in de huid van een schattig konijntje met een duister karakter. Na de release op de Wii U kunnen nu ook PlayStation 3 en Vita eigenaren kunnen zich door meer dan zeventig levels choppen en roundhouse-kicken.

Chariot (PS3)
Chariot is een co-op game waar teamverband op de eerste plaats staat. Jij dient samen met een vriend of vriendin de lijkkist van de koning naar de begraafplaats te brengen. De koning is echter kieskeurig dus een wandeling door het park gaat het niet worden.

Wat is jouw mening over de Instant Game Collection van oktober? Had jij andere titels verwacht of ben je juist in extase van deze line-up? Wij zijn benieuwd naar jullie mening dus laat het hieronder even weten.

Bron: PlayStation Blog
Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer