WRC 5 wordt eSports onderdeel

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Voor het eerst in de geschiedenis krijgt een WRC-titel een eSport-competitie. De aankomende titel WRC 5, in tegenstelling tot het matige WRC 4, gooit hiermee hoge ogen om het rally-genre eindelijk weer goed te vertegenwoordigen.

Gamers kunnen online de strijd met elkaar aangaan en trachten de titel te pakken. Gedurende elke WRC-ronde kunnen spelers gelijktijdig deelnemen aan het eSports-kampioenschap. De eerste ronde gaat in januari 2016 plaatsvinden.

Een goede online gebruikerservaring is een van de meest gevraagde features van WRC-fans. We hebben lang nagedacht over iets nieuws en spannends, aldus Alain Jarniou, Game Director van WRC 5. eSports groeit elk jaar sneller, maar er zijn slechts een paar motorsportgames met een interessante online competitie. We denken echt dat WRC-eSports de beste uitdaging ooit wordt voor een motorsportgame en voor rallyfans, concludeert Alain Jarniou.

WRC 5 is vanaf 9 oktober verkrijgbaar voor de pc, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Xbox 360 en Xbox One.

Bron: Persbericht Big Ben Interactive
Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Lees meer