Video: Mighty No.9 krijgt nieuwe releasedatum

Geplaatst: 29 september 2015 09:45
Aangepast: 6 juni 2020 09:02

Mighty No.9, de nieuwe game van Keji Inafune, is vanaf 12 februari verkrijgbaar in de winkels en als download. Na een eerder bericht betreffende een verschuiving van de releasedatum moeten wij helaas mededelen dat dit wederom het geval is.

Keji Inafune, geestelijk vader van Mega Man, brengt met Mighty No.9 het nostalgische gevoel van 8- en 16-bit side-scrolling shooters terug. In het jaar 20XX heeft Dr. White negen robotbroers en -zussen, die bekendstaan als Mighty Numbers, gecreëerd. Tijdens een cyberaanval worden deze Mighty Numbers echter geïnfecteerd met een virus. Nu is het aan jou de taak, spelend als Beck (Mighty No.9), om je broers en zussen te stoppen.

Met de geestelijk vader van Mega Man aan het roer is het logisch dat er overeenkomsten zijn tussen deze twee titels. Zo zijn er negen levels en negen beschikbare power-ups die gewonnen kunnen worden van je robotbroers en -zussen. Deze negen levels kunnen net als in Mega Man in willekeurige volgorde worden doorlopen.

Mighty No.9 gaat vanaf 12 februari 2016 verkrijgbaar zijn op de volgende platforms: 3DS, Mac, pc, PlayStation 3, PlayStation 4, PlayStation Vita, Wii U, Xbox 360 en Xbox One.

Bron: Persbericht Deepsilver
Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Mighty No. 9

Series

-

Uitgever

Deep Silver

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii U, PlayStation Vita, Nintendo 3DS, PlayStation 4, Xbox One

Releasedatum

24 juni 2016

Ontwikkelaar

Level-5

Gameliner Awards

-

Lees meer