Monkey Island-bedenker wil populaire point-and-click rebooten

Geplaatst: 4 september 2015 15:05
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Als het aan Monkey Island-bedenker Ron Gilbert ligt komt er een reboot van de serie. Dit laat hij weten op zijn persoonlijke blog. De beste man stapte in 2013 nog op bij ontwikkelaar Double Fine van Tim Schafer om aan zijn eigen iOS-game te werken.

Op zijn blog schrijft hij verbaasd te zijn over hoeveel mensen de game nog steeds spelen. Hij had in de tijden dat hij aan de game werkte nooit verwacht dat de game zo succesvol zou zijn. Gilbert heeft aan de eerste twee delen van de game gewerkt en geeft aan dat hij niets liever heeft om een vervolg te geven aan deze populaire point-and-click game. "De rechten van de serie liggen echter in handen bij Disney", laat de beste man weten. Disney is vooralsnog niet van plan om de rechten te verkopen of er een vervolg aan te geven en doet een oproep dat Disney contact met hem opneemt.

Gilbert werkt momenteel nog aan zijn eigen puzzel avonturengame Thimbleweed Park, die volgend jaar in de zomer voor de pc en Mac moet verschijnen. Wat er met zijn iOS-game is gebeurd, dit is ons onbekend.

Bron: GrumpyGamer
Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer