Genyo Takeda wordt mogelijk Iwata's opvolger bij Nintendo'

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Een aantal analisten hebben tegenover website GameIndustry.biz laten weten dat ze vermoeden hebben dat Genyo Takeda de rol van de onlangs overleden baas van Nintendo, Satoru Iwata, gaat overnemen. Hij leidt nu samen met Shigeru Miyamoto de toko tot er een geschikte opvolger is gevonden voor de Japanse consolegigant.

The Wall Street Journal liet eerder weten dat ze vermoeden dat Miyamoto het bedrijf zou overnemen, maar daar zijn analisten niet zo zeker over. Miyamoto zou minder ervaring hebben op het gebied van bedrijfsvoering. Miyamoto zou daarnaast een te grote rol hebben bij de creatie van first-party content van het bedrijf.

Nick Parker zegt dat het Takeda was die er op hamerde dat de Wii een nieuwe interface moest krijgen in plaats van een snellere spelcomputer. We weten inmiddels dat de Nintendo Wii belachelijk succesvol werd voor Nintendo.

Mike Schramm denkt dat Takeda de ideale kandidaat is omdat hij actief heeft meegewerkt aan het ontwikkelen van enkele games. Iwata was ook altijd betrokken bij de ontwikkeling van games en heeft in het verleden zelfs games ontwikkeld zoals we inmiddels weten.

Iwata called for accessibility with the Wii and the DS, and the next leader might push for exclusivity or certain audiences instead. A lot of the elements that Iwata championed like fun, imagination, innovation, and accessibility, are definitely part of Nintendo's DNA no matter who's in charge, but the next leader may approach those elements in a different way.

Wij zijn erg benieuwd wie jullie denken dat de leiderschap gaat overnemen van Iwata? Wordt het de inmiddels legendarische game-ontwikkelaar Miyamoto, of kiest Nintendo toch voor Takeda? Wie het ook wordt, de nieuwe leider zal er een flinke klus aan krijgen.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer