Video: Eigenaar maakt video van Nintendo PlayStation

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De ultra zeldzame prototype van de Nintendo PlayStation, waarvan afgelopen week foto's opdoken, is vastgelegd op video. Al snel na het verschijnen van deze foto's ontstond het vermoeden dat het hier zou gaan om een hoax. Dit kwam doordat de Franse modder, Vadu Amka, op Twitter beweerde dat hij de Nintendo PlayStation zelf had gemaakt. Dit werd echter verkeerd opgevat door een ongelukkige vertaling van Google Translate.

De gelukkige eigenaar, Dan Diebold, van de Nintendo PlayStation bewijst de echtheid van de console door bovenstaande video op YouTube. Hij zou de historische prototype van een vriend van zijn vader hebben gekregen die bij Nintendo heeft gewerkt.

Sony en Nintendo waren voornemens om een samenwerking aan te gaan begin de jaren '90. De Nintendo PlayStation werd oorspronkelijk in 1991 onthuld. Er zouden in totaal 200 prototypes gemaakt zijn. De Nintendo PlayStation zou zowel cartridges als dics kunnen afspelen, maar werd uiteindelijk nooit uitgebracht.

Nintendo maakte een onverwachte beweging richting Philips en daarmee stopte de samenwerking tussen Sony en Nintendo. Zo is uiteindelijk de eerste PlayStation ontstaan onder de vlag van Sony zelf, als lange neus richting Nintendo.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer