Nieuwe details rondom Nintendo NX

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Nintendo zou hun mond houden over de opvolger van de Wii U en de Nintendo 3DS. Is het nu een console of niet? Er komen steeds meer details naar buiten over de nieuwe hardware van de Japanse console gigant en dat terwijl Nintendo aangegeven heeft meer los te laten over de console in 2016. Tot die tijd moeten we het doen met speculaties.

Kevin Callahan, die eerder waarheid sprak over aantal zaken, laat weten dat Nintendo enkele weken geleden de merknaam Diddy Kong Racing heeft vastgelegd. De game zou eerst voor de Wii U in ontwikkeling zijn, maar zal nu voor de Nintendo NX in de maak zijn.

Ook zou de nieuwe console voor nog geen 150 dollar over de toonbank gaan, wat natuurlijk een koopje is vergeleken met de huidige console. Dit zou de concurrentie met de PlayStation 4 en de Xbox One aan moeten kunnen. De nieuwe console zou ongeveer dezelfde specificaties hebben als de Wii U, maar met een hogere bandbreedte en gebalanceerde CPU. De games voor de Nintendo NX worden ontwikkeld op de Wii U developer-kits.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer