AT-AT niet bestuurbaar in Star Wars: Battlefront

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

AT-AT, de enorme voertuigen uit het Star Wars-universum, zijn niet bestuurbaar in Star Wars: Battlefront. Dit laat Sigurlina Ingvarsdottir, senior producer bij ontwikkelaar DICE weten aan website Eurogamer.

De ontwikkelaar heeft deze beslissing genomen omdat deze AT-AT niet bestuurbaar te maken om bugs in de game te voorkomen, wanneer je met het voertuigen buiten de toegewezen missie gebieden komt met deze enorme machine. De AT-AT's zijn zelf doelen in de game die in het kamp van de rebellen moeten komen om de missie te voltooien. Ingvarsdottir laat weten dat als je ze zelf een pad kan laten beheersen, zou dat ten kostte gaan van de gameplay. Je kunt de turret aan boord van de AT-AT-machine wel besturen en de vijand bestoken.

De andere voertuigen, zoals bijvoorbeeld de AT-ST's, X-Wing, TIE Fighters en de Snowspeeders zijn wel gewoon bestuurbaar in Star Wars: Battlefront. De game zal ook een speciale 'Fighter Squadron'-modus krijgen waarmee luchtgevechten tussen bovenstaande voertuigen mogelijk zijn.

Star Wars: Battlefront moet uitkomen voor de pc, PlayStation 4 en de Xbox One op 17 november aanstaande.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer