Nintendo zet Early Access op de agenda

Geplaatst: 27 juni 2015 11:25
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De Japanse uitgever Nintendo heeft Early Access op de agenda gezet. Nintendo bespreekt de mogelijkheid om games te spelen die nog in ontwikkeling zijn op de Wii U en 3DS. Dit laat Damon Baker, die gaat over de relaties met ontwikkelaars bij Nintendo, weten tegenover Polygon.

Baker laat weten dat ze de opties voor Early Access worden besproken, maar dat hij nog niks kan bevestigen. "Alles is nog mogelijk", aldus Baker. "Het enige wat ik heb te melden is dat we ermee bezig zijn", vult Baker aan.

Early Access-games zijn vaak goedkoper en geeft gamers de mogelijkheid vroegtijdig games te spelen, terwijl de game nog in de laatste fase van zijn ontwikkeling is. Early Access zijn enorm populair onder Steam-gebruikers. Prison Architect voor de pc is daar een goed voorbeeld van. De game is al paar jaar in ontwikkeling, maar is ook al twee jaar te spelen. Elke maand wordt er een update uitgebracht van de game. "Intern is het een gevoelig onderwerp, omdat je geen geld gaat geven aan een game die nog niet helemaal af is", vult Bakker aan.

Wat vind jij? Moet Nintendo aan Early Access beginnen?

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer