Video: Yooka-Laylee een groot succes op Kickstarter

Geplaatst: 2 mei 2015 13:45
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Project Ukulele, of terwijl, Yooka-Laylee heeft zijn doel inmiddels behaald op Kickstarter. Binnen 40 minuten nadat de campagne startte was het doelbedrag van 175.000 pond binnen. Nu, meer dan 24 uur later, staat het bedrag al op 978,694 pond met nog 45 dagen te gaan.

Dat houdt in dat we niet alleen zeker zijn dat het spel voor de pc, Mac en Linux gemaakt en uitgebracht kan worden, maar dat het spel ook verschillende coöperatieve en competitieve multiplayermodi krijgt.

Yooka-Laylee is een platformgame en een spirituele-opvolger van Banjo-Kazooie. De game wordt ook door ex-Rare medewerkers ontwikkeld. De game lijkt veel op Banjo-Kazooie alleen speel je nu met een kameleon (Yooka) en een vleermuis (Laylee). Deze ex-Rare medewerkers waren niet alleen verantwoordelijk voor het succes van Banjo, maar ook voor die van Donkey Kong Country op de Super Nintendo.

Ze hebben nog één doel te gaan om het voor de console (PlayStation 4, Xbox One en Wii U) uit te brengen. Maar daarvoor hebben ze nog 45 dagen te gaan.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer