Actiegames zijn goed voor je hersenen

Geplaatst: 30 april 2015 23:30
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Uit een recent onderzoek van neurowetenschappen blijkt dat actiegames goed zijn voor je hersenen. Dit onderzoek staat beschreven in het wetenschapstijdschrift Nature. Naast dat actiegames goed zijn voor het brein, zit er een verschil tussen de amateuristische- en expert gamer op de manier waarop ze hun hersenen gebruiken.

Zo blijkt dat de expert veel meer onderdelen van zijn hersenen gebruikt dan de amateuristische-gamer. De expert heeft een betere ontwikkeling van sensomotorische handelingen. Sensomotorische is goed voor je motorische reactie op zintuiglijke informatie (oftewel: hand-oog coördinatie).

Het zou ook je functionele integratie bevorderen van bepaalde hersendelen als je regelmatig actiegames speelt. Dit waren zo'n beetje de interessantere feitjes uit het onderzoek. Mocht je meer willen weten over het onderzoek, kun je deze hier meer informatie vinden.

Bron: Nature
Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer