Valve en HTC komen met VR-bril Re Vive

Geplaatst: 1 maart 2015 18:15
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Valve en HTC hebben zojuist gezamenlijk een VR-bril aangekondigd genaamd Re Vive. Het apparaat maak gebruik van het Steam VR-platform van Valve. De eerste ontwikkelversie van het apparaat wordt deze lente nog geleverd.

Peter Chou, de grote baas van HTC, heeft vandaag tijdens het Mobile World Congress het apparaat getoond en daarbij aangegeven dat er is samenwerkt met Valve. Het apparaat is voornamelijk ontwikkeld voor het gamen. Daarnaast zijn HBO en Google ook bezig met software voor het apparaat. Zo kan het zijn dat je straks met je virtual reality-bril naar een concert kijkt van je favoriete artiest of band.

Het ontwerp van de Re Vive lijkt veel op de concurrerende VR-brillen. Het verschil zou hem vooral zitten in de specificaties. "De beelden komen met een verversingssnelheid van 90Hz voorbij, wat allemaal soepel zou moeten lopen", aldus Chou. Het apparaat heeft twee schermen ingebouwd met beide een resolutie van 1200 x 1080 oixels. Meer informatie is er niet vrijgegeven.

HTC laat tot slot nog weten dat het apparaat aan het einde van het jaar moet verschijnen, maar een exacte datum is niet aangegeven, net als wat het apparaat ons zou moeten gaan kosten. Wat denken jullie is virtual reality nu helemaal de toekomst of slechts een gimmick, net als 3D televisie en waait het vanzelf weer over?

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer