Rise of the Tomb Raider heeft Microsoft 10 miljoen dollar gekost'

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De exclusieve recht om Rise of the Tomb Raider op de Xbox One uit te brengen heeft Microsoft diep in de buidel moeten tasten. De softwaregigant heeft er namelijk tien miljoen dollar voor moeten neerleggen.

In een interview met Game Informer blijkt dat de samenwerking tussen Microsoft, ontwikkelaar Crystal Dynamics en Square Enix al stamt uit 2008. Voor Tomb Raider Underworld, die we allang weer zijn vergeten natuurlijk, bracht de ontwikkelaar exclusieve dlc uit voor de Xbox 360-versie van de game.

Darrell Gallagher, de grote baas van ontwikkelaar Crystal Dynamics, noemt de samenwerking met Microsoft een "natuurlijke evolutie". Microsoft levert de ontwikkelaar ontwikkeltalent en specifieke kennis om de game op de Xbox 360 en de Xbox One nog beter te maken. "De band met Microsoft is nu ook weer niet zo sterk dat we zonder hen Rise of the Tomb Raider niet hadden gehad", laat de beste man weten.

Tomb Raider heeft natuurlijk een geschiedenis van bijna twintig jaar en van het laatste deel, daar doelt hij op Tomb Raider, zijn er meer dan 7,5 miljoen exemplaren verkocht. Gallagher laat weten dat hij eerst wilt focussen op de Xbox 360- en Xbox One-versie en dat ze daarna terugkomen op alles wat daarna volgt.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer